Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Brezplačno psihosocialno svetovanje na voljo tudi v času epidemije

Kategorija: COVID-19
Datum objave:

Mestna občina Koper skupaj z Zavodom za rehabilitacijo in izobraževanje ŠENTPRIMA tudi v času razglašene epidemije izvaja program, skozi katerega visoko usposobljeni strokovnjaki na področju psihosocialnega svetovanja pomagajo posameznikom v težavah. Program je namenjen socialno ogroženim in je za uporabnike brezplačen. Vse aktivnosti potekajo v skladu z veljavnimi ukrepi Vlade RS in NIJZ.

Ljudje so se v trenutni situaciji prisiljeni soočati z velikimi spremembami v načinu življenja, dela in komuniciranja. Veliko je negotovosti, preplavljajo nas občutki, kot so nerazumevanje, strah, obup in tesnoba, zato je pomoč strokovnjakov še toliko bolj pomembna. Program za socialno ogrožene občanke in občane Mestne občine Koper, ki se srečujejo s tesnobo, depresijo, brezposelnostjo, finančno stisko in različnimi odvisnostmi, imajo težave v partnerskem odnosu in pri vzgoji otrok ter mladostnikov, od julija izvaja Zavod za rehabilitacijo in izobraževanje ŠENTPRIMA. Program je za uporabnike brezplačen, sofinancira ga koprska občina.

Temeljni pogoj za vključitev v program ostaja socialna ogroženost posameznika. V program se lahko vključijo prejemniki denarne socialne pomoči, nizkih pokojnin, trajno nezaposljivi in tisti posamezniki oziroma družine, ki jih v program napoti Center za socialno delo Južna Primorska, Enota Koper.

V skladu z vladnimi ukrepi in odredbami s področja zdravstva je vsa preventivna zdravstvena dejavnost, vključno z zdravstvenimi storitvami v centrih za krepitev zdravja, zdravstvenovzgojnih centrih in preventivnimi storitvami v ambulantah družinske medicine, začasno prekinjena.