Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Brezplačno psihosocialno svetovanje za socialno ogrožene tudi v 2021

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Zavod za rehabilitacijo in izobraževanje Šentprima tudi letos nadaljuje program psihosocialnega svetovanja za socialno ogrožene občanke in občane Mestne občine Koper. Skozi brezplačen program, ki ga sofinancira občina, posameznikom nudijo celostno podporo pri reševanju vsakdanjih težav in stisk.

Zavod za rehabilitacijo in izobraževanje Šentprima drugo leto zapored izvaja brezplačni program za socialno ogrožene občanke in občane Mestne občine Koper. Namen in cilj programa sta nudenje individualiziranih storitev vsem, ki se znajdejo v različnih osebnih stiskah. Med julijem in decembrom lani so v okviru programa, ki ga sofinancira koprska občina, nudili skupno 257 ur svetovanja 41 uporabnikom. Letos so pomagali 17 novim uporabnikom. V času epidemije koronavirusa so program prilagodili, in sicer so ljudem v stiski pomagali tudi z razbremenilnimi telefonskimi pogovori in spletnimi skupinskimi srečanji.

Temeljni pogoj za vključitev v program je socialna ogroženost posameznika, v program se namreč lahko vključijo prejemniki denarne socialne pomoči, nizkih pokojnin oziroma trajno nezaposljive osebe in tisti posamezniki oziroma družine, ki jih na program napoti Center za socialno delo Južna Primorska, Enota Koper.