Preglej vse novice

Čas za oddajo projektnih predlogov do ponedeljka

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Občanke in občani Mestne občine Koper lahko svoje predloge projektov za participativni del proračuna za leti 2021 in 2022 oddajo še vse do ponedeljka, 13. julija. Med 14. in 21. septembrom bo prispele predloge preučila komisija za participativni proračun v sodelovanju s strokovnimi službami občine in jih nato dala na glasovanje. Doslej je bilo oddanih 59 predlogov.

Koprska občina nadaljuje izvedbo projekta Predlagam – odločam/Propongo – decido in participativnega proračuna za leti 2021 – 2022, s katerim želi občanke in občane vključiti v proces odločanja o razporejanju proračunskega dela denarja, s tem pa izboljšati učinkovitost porabe skupnih sredstev in kakovost življenja v občini. Za uresničitev projektov je občina za obe leti skupaj namenila 960 tisoč evrov. Tudi letos bodo predlagani projekti uvrščeni v šest območij participativnega proračuna.

V času zbiranja predlogov se lahko občanke in občani udeležijo delavnic, kjer potekajo javne predstavitve in razprave ter izobraževanja, kako pripraviti projektne naloge. Včerajšnja delavnica v Zadružnem domu v Pobegih je bila že peta v vrsti. Jutrišnja, ki bo obenem tudi zadnja, bo potekala v Obrtno-podjetniški zbornici v Kopru od 18. ure naprej. Sicer je koprska občina vzpostavila tudi začasne projektne pisarne, kjer lahko občanke in občanke iz prve roke prejmejo vse potrebne informacije in pomoč pri pripravi predlogov ter izpolnitvi prijavnega obrazca. Zadnja projektna pisarna bo v ponedeljek, 13. julija, od 16. ure naprej v prostorih Krajevne skupnosti Pobegi.

Predloge lahko oddajo vse občanke in občani s stalnim prebivališčem v MOK, ki bodo do dne oddaje projektnega predloga dopolnili 15 let, in sicer po pošti na naslov Mestna občina Koper, Verdijeva 10, 6000 Koper, prek elektronske pošte na predlagam-odlocam@koper.si oziroma na spletni strani www.predlagam-odlocam.koper.si ali osebno v vložišču Mestne občine Koper oziroma na sedežu krajevne skupnosti. Vse pravočasno oddane projektne predloge bo preučila komisija za participativni proračun v sodelovanju s strokovnimi službami MOK in jih dala na glasovanje.

Glasovanje o projektnih predlogih bo potekalo od 14. do 21. septembra 2020, do 24. ure, na povezavi predlagam-odlocam.koper.si in osebno na vložišču MOK ali na sedežu krajevnih skupnosti. Na podlagi prejetih glasov bo komisija oblikovala prednostni seznam projektnih predlogov, ki bodo javno objavljeni in do višine razpoložljivih sredstev za posamezno območje participativnega proračuna uvrščeni v predlog proračuna za leti 2021 in 2022.

Za več informacij smo na voljo na predlagam-odlocam@koper.si.