Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Daljši urnik dodatnega množičnega testiranja

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Urnik dodatnega množičnega testiranja s hitrimi antigenskimi testi, ki ga bo zaradi velikega zanimanja Mestna občina Koper organizirala naslednja dva konca tedna, bo daljši od prvotno predvidenega. Brise bodo tako v soboto kot tudi v nedeljo odvzemali med 9. in 17. uro na vstopni Covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki.

Koprska občina bo dodatne termine hitrega testiranja zaradi velikega zanimanja zagotavljala tudi ta konec tedna, in sicer v soboto in nedeljo, med 9. in 17. uro, na vstopni Covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki. Testiranje, ki ga bo izvajal zdravstveni zavod Cor Medico Ljubljana, je prostovoljno in brezplačno, predhodno naročanje ni potrebno.

Prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument in upoštevati vse trenutno veljavne ukrepe (nositi obrazno masko in spoštovati varnostno razdaljo). Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi sicer med tednom izvajajo v Zdravstvenem domu Koper. Brise odvzemajo na vstopni Covid točki, od ponedeljka do petka, med 13. in 17. uro. Na testiranje se je treba predhodno naročiti na številko +386 (0)70 468 873 (ob delavnikih med 8. in 10. uro) oziroma prek spletnega obrazca na strani https://www.zd-koper.si/.