Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Epidemijo lahko ustavimo le z odgovornim in samozaščitnim ravnanjem

Kategorija: COVID-19
Datum objave:

Da bi sebe in svoje bližnje obvarovali pred morebitno okužbo z novim koronavirusom, je ključno, da dosledno spoštujemo trenutno veljavne ukrepe in omejitve. Ker tudi v koprski občini število okuženih narašča, župan Mestne občine Koper Aleš Bržan občane znova poziva k odgovornemu in samozaščitnemu ravnanju. Na spoštovanje ukrepov bodo ta konec tedna opozarjali tudi občinski redarji, ki bodo okrepljeno nadzorovali športne površine in otroška igrišča.

Če želimo zajeziti hitro širjenje novega koronavirusa SARS-CoV-2 in obvladati drugi val epidemije, je nujno dosledno spoštovati veljavne vladne omejitve gibanja, zbiranja in socialnih stikov ter upoštevati osnovne ukrepe za zaščito našega zdravja in zdravja naših bližnjih.

To pomeni tudi dosledno spoštovanje prepovedi zbiranja in druženja na javnih površinah, kot so parki, športne in rekreacijske površine ter otroška igrišča. Teh Mestna občina Koper ne bo zapirala, vendar staršem do nadaljnjega svetuje, da se uporabi igral izogibajo, saj je preventiva za zdaj še vedno edini in najbolj učinkovit ukrep za preprečitev morebitne okužbe.

Na spoštovanje ukrepov bodo ta konec tedna opozarjali tudi občinski redarji, ki bodo okrepljeno nadzorovali športne in rekreacijske površine ter otroška igrišča.

Bodimo odgovorni in ravnajmo samozaščitno, le tako se bomo najhitreje vrnili v normalno življenje.