Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Popolna zapora zaradi rekonstrukcije ceste v Dekanih

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Pred dnevi se je začela rekonstrukcija 258 metrov dolgega odseka med središčem vasi Dekani in športnim igriščem, v času del bo veljala popolna zapora. Cesta bo za promet zaprta ob delavnikih med 7. in 17. uro, ob sobotah pa predvidoma do 12. ure. Dostop za stanovalce bo urejen. 

Občina se je rekonstrukcije ceste od središča vasi – placa do športnega parka Dekani lotila fazno. Prva faza se je začela te dni, obsega pa obnovo 258 metrov dolgega odseka ceste, ki je zaradi dotrajanosti in poškodb na vozišču najbolj potreben sanacije. V okviru naložbe bo izbrani izvajalec del, družba CPK, d. d., v celoti odstranil zgornji ustroj ceste in jo preplastil, vzdolž cestišča pa zamenjal 255 metrov obstoječega vodovoda dotrajanih azbestno-cementnih cevi in na novo uredil 22 hišnih priključkov. Ob tem bo zarisal še intervencijsko pot. Pogodbena vrednost del znaša 135.162,37 evra brez DDV-ja.

V času del bo veljal prilagojen prometni režim. Cesta bo za promet zaprta ob delavnikih med 7. in 17. uro, ob sobotah pa predvidoma do 12. ure. V času popolne zapore bodo lahko stanovalci do svojih domov dostopali peš, po 17. uri bo promet znova sproščen.

Prihodnje leto sledi druga faza rekonstrukcije, v okviru katere bo občina temeljito obnovila še drugi, 260 metrov dolg odsek ceste, ki vodi proti središču vasi, zgradila 245 metrov vodovoda in 26 hišnih priključkov. Razpis za izbiro izvajalca za drugo fazo bo objavila predvidoma marca 2021, če bo šlo vse po načrtih, bo naložba v celoti sklenjena poleti. Ocenjena vrednost druge faze naložbe znaša 118.960,97 evra z vključenim davkom.