Preglej vse novice

Jeseni začetek del za nadkritje koprske tržnice 

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper bo predvidoma do konca junija prihodnje leto poskrbela za nadkritje mestne tržnice in na ta način izboljšala pogoje za delo branjevk in branjevcev. Občina, ki je vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja podala že januarja, je za to naložbo v proračunu predvidela 820.000 evrov. Če bo šlo vse po načrtih, bodo dela začeli jeseni. Na tržnici sicer trenutno potekajo geomehanske raziskave tal, ki bodo zaključene predvidoma do konca tega tedna. 

Na koprski tržnici, ki ni samo prostor za nakup sadja in zelenjave, ampak tudi točka za druženje občank in občanov ter drugih obiskovalcev, trenutno potekajo geološko-geomehanske raziskave tal. Delavci, ki v teh dneh sondirajo teren, bodo na ta način pridobili vzorec sestave tal, na podlagi katerega bo izdelano geomehansko poročilo, ki bo osnova za izbiro načina temeljenja nadstrešnice. Občina bo namreč na odprti del tržnice namestila fiksno kovinsko konstrukcijo, ki ne bo vpeta v zdajšnji objekt tržnice.

Koprska občina je trenutno v fazi pridobitve gradbenega dovoljenja. Po pridobitvi PZI dokumentacije bo sledil še javni razpis za pridobitev izvajalca. Dela naj bi začeli predvidoma jeseni, sklenili pa jih bodo še pred junijem 2022. MOK je za to naložbo zagotovila 820.000 evrov brez davka.