Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Jutri množično cepljenje za vse, v četrtek pa le za naročene

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Tudi ta teden v Kopru organizirajo brezplačno množično cepljenje in testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Cepljenje bodo v središču mesta izvajali jutri in v četrtek, hitro množično testiranje pa bodo na vstopni Covid točki organizirali danes, v sredo in petek popoldan.

V Zdravstvenem domu Koper bodo jutri, 27. julija, znova organizirali množično cepljenje, ki je namenjeno vsem, ne samo občankam in občanom koprske občine. Potekalo bo v popoldanskih urah, med 15. in 19. uro, v Specialistični ambulanti za diabetes na Dellavallejevi ulici 3 v središču mesta. Na voljo bodo cepiva podjetij Pfizer in Janssen. Cepljenje bodo organizirali tudi v četrtek, a le za predhodno naročene, oba dneva bodo v Otroškem šolskem dispanzerju po naročilu cepili tudi otroke od 12. do 18. leta starosti. Naročila sprejemajo na številki 05 6647 271.

Mestna občina Koper bo poleg tega v sodelovanju z zdravstvenim zavodom Cor Medico brezplačno hitro testiranje na vstopni Covid točki na Bonifiki organizirala danes, v sredo in petek, med 14. in 19. uro.

Zaradi velike zasedenosti parkirišča na Vergerijevem trgu (ob ZD Koper) in Trgu Brolo na Mestni občini Koper obiskovalcem Zdravstvenega doma Koper svetujejo, da svoja vozila parkirajo v novi Parkirni hiši Belveder. Prva ura parkiranja je brezplačna, vsaka naslednja pa le en evro.

Testiranje za izjeme pri vstopu v državo na novi lokaciji

Obvezno tedensko testiranje za vse izjeme, ki dnevno prehajajo mejo z Italijo, od danes poteka na novi lokaciji, in sicer na večjem parkirišču v bližini mejnega prehoda z Italijo. Država brezplačno hitro testiranje na meji sicer še naprej izvaja vsak torek, četrtek in petek med 8. in 18. uro.