Preglej vse novice

Koprska občina bo ranljivim skupinam polepšala praznični december

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper bo tudi letos polepšala decembrski čas tistim, ki so zaradi življenjskih okoliščin prikrajšani za praznična doživetja. Dodatna sredstva bo namenila za novoletno obdaritev najbolj ranljivih skupin na območju koprske občine. S tem namenom je objavila javni razpis za sofinanciranje novoletnih obdaritev ranljivih skupin prebivalstva, dodatna sredstva pa bo kot vsako leto namenila tudi pripravi prazničnih paketov za socialo ogrožene starejše občane.

December, ki ga običajno povezujemo z veseljem in pričakovanjem, je za socialno ogrožene družine in posameznike predvsem mesec stiske. Da bi jim pričarala praznično vzdušje, je Mestna občina Koper objavila javni razpis, s katerim bo sofinancirala novoletno obdarovanje ranljivih skupin prebivalstva v koprski občini. Razpisana sredstva so namenjena novoletni obdaritvi otrok iz socialno ogroženih družin, rejencev in otrok, vključenih v zavodske oblike varstva, pa tudi obdaritvi otrok, mladostnikov, starostnikov in odraslih, ki nimajo svojcev, ter osebam s posebnimi potrebami, ki so vključeni v programe in storitve prijaviteljev. Do sredstev so upravičeni tudi uporabniki institucionalnega varstva in uporabniki storitev skupnostnih oblik socialnega varstva v Mestni občini Koper.

Na razpis se lahko prijavijo javni zavodi, ki so registrirani za izvajanje programov socialnega varstva in imajo sedež oziroma enoto v koprski občini. Prijavo lahko oddajo tudi javni zavodi s področja vzgoje in izobraževanja, ki izvajajo javne službe na področju vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter v svoje programe vključujejo občane Mestne občine Koper.

Rok za oddajo prijav se izteče v petek, 26. novembra, več informacij o razpisu najdete na spletni povezavi.

Lepši prazniki tudi za starejše

Mestna občina Koper bo tudi letos s prazničnimi paketi pomoči stopila naproti starejšim, socialno ogroženim občankam in občanom ter jim tako polepšala decembrski čas. Seznam upravičencev bodo ob pomoči Centra za socialno delo Južna Primorska, Istrskega Karitasa Koper in Gerontološkega centra Koper sestavili v območnem združenju Rdečega križa Slovenije, kjer bodo tudi pripravili pakete, ki jih bodo starejšim v prvi polovici decembra dostavili v okviru programa Spremljanja in družabništva Vitica.