Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

S ponedeljkom nova lokacija za testiranje

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Zdravstveni zavod Cor Medico Ljubljana v sodelovanju z Mestno občino Koper hitro antigensko testiranje in testiranje s testi PCR še naprej izvaja na vstopni Covid točki na Bonifiki, na parkirišču pri trgovini Kompas in na parkirišču pri Emoncu v Šalari. S ponedeljkom bodo zdravstveni delavci testiranje izvajali tudi na makadamskem parkirišču v Žusterni v neposredni bližini tamkajšnjega gostinskega lokala.

Testiranje s testi PCR in brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi zdravstveni zavod Cor Medico Ljubljana še naprej organizira na vstopni Covid točki ob Zdravstvenem domu na Bonifiki, in sicer ob ponedeljkih, sredah in petkih, med 14. in 19. uro, ob sobotah in nedeljah pa med 9. in 17. uro.

Testiranje izvajajo tudi na parkirišču pri pivnici Emonec na Vanganelski cesti 20, in sicer vsak delavnik med 7. in 20. uro, ob koncih tedna pa med 8. in 12. uro ter med 16. in 20. uro.

Obvezno testiranje za posameznike, ki dnevno prehajajo mejo z Italijo, poteka na večjem parkirišču pri trgovini Kompas v bližini mejnega prehoda. Teste opravljajo vsak dan, tudi med vikendi in prazniki od 6. do 9. ure ter od 17. do 20. ure.

Od ponedeljka, 22. novembra, bodo testiranje začeli izvajati tudi na novi lokaciji, in sicer na makadamskem parkirišču v Žusterni v neposredni bližini gostinskega lokala. Testirali bodo vsak delavnik od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro.

Predhodno naročanje ni potrebno, zainteresirani se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo preš, s seboj morajo imeti osebni dokument. Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Na občini vse, ki se bodo udeležili testiranja, prosijo za strpnost in dosledno spoštovanje vseh veljavnih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo, ljudi pozivajo, naj se testiranja udeležijo čez ves dan. Sicer je med čakanjem v vrsti nujno spoštovati vse zaščitne ukrepe, predvsem ohranjanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitne maske.