Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Loggia kmalu sodobna kavarna s pridihom tradicije

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Kultna koprska mestna kavarna bi lahko svoja vrata odprla še pred poletno sezono. Mestna občina Koper je med tremi ponudniki izbrala družbo BonCafe iz Šmarij, ki je ponudila najvišjo ceno za najem lokala, prepričala pa je tudi z zgodbo in pestrim programom.

Za najem mestne kavarne na Titovem trgu v Kopru so se zanimali trije ponudniki, družba Tim International, trgovina in storitve, d. o. o., BonCafe, gostinstvo in turizem, d. o. o. ter Bellaria, d. o. o., med katerimi je najvišjo ceno za najem v višini 3.290 evrov ponudila družba BonCafe iz Šmarij.

Kot so izpostavili v programu, si novi najemniki želijo v prostoru urediti sodobno kavarno s pridihom tradicije, ki bi postala kraj družabnega in kulturnega dogajanja, točka poslovnega srečevanja in dogodkov ter prezentacijska platforma za destinacijo Koper. Med drugim bo kavarna gostila različne butične prireditve v lastni organizaciji in v sodelovanju s pomembnimi lokalnimi kulturnimi in turističnimi društvi, institucijami ter ponudniki, ki prispevajo k živahnemu kulturnemu in družbenemu utripu mesta. V poletnih mesecih bodo tako organizirali različne tematske večere, na katerih se bodo občinstvu predstavljali mladi glasbeni in kulturni ustvarjalci, lokalni obrtniki, umetniki in drugi ponudniki, ki bodo svoje izdelke ponujali obiskovalcem. Dogajanje bodo popestrili tudi z zanimivimi sogovorniki in okroglimi mizami, programom za najmlajše ter spremljajočimi aktivnostmi večjih prireditev v mestu, kot so različni poletni festivali, pustne povorke, Sladka Istra. Ker je kavarna na osrednjem mestnem trgu in za marsikaterega obiskovalca predstavlja prvi stik z mestom, bo nedvomno zanimiva za vse, ki se bodo odločili za odkrivanje lepot naših krajev.

Pestra bo tudi ponudba. Temeljila bo na butični liniji kave, ki bo prepričala tudi najbolj zahtevne poznavalce kave, pestri izbiri sladic in vin lokalnih proizvajalcev, obsegala bo še bogat nabor piv, aperitivov, koktajlov, dolgih pijač in sorbetov ter svežih sokov in smutijev. Gostom bodo na voljo tudi različni hladni in topli prigrizki ter krožniki preprostih mediteranskih jedi.

Pred začetkom obratovanja bo novi najemnik prostor preuredil in opremil. Dela bodo sklenili v dobrih dveh mesecih, nova kavarna pa bi lahko prve obiskovalce gostila že sredi junija.