Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Na Škofijah od danes brezplačno testiranje za vse izjeme pri vstopu v državo

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Vlada RS je v začetku marca znova zaostrila pogoje za vstop v državo in uvedla obvezno tedensko testiranje za vse izjeme, ki dnevno prehajajo mejo z Italijo. Od danes tako država v bližini mejnih prehodov z Italijo, in sicer v kulturnih domovih Škofije in Kobarid ter na vstopnih točkah na prehodih Solkan, Fernetiči in Rateče, organizira brezplačna hitra testiranja, ki jih bo do preklica ukrepa izvajala vsak delavnik med 7. in 19. uro.

Brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi je namenjeno osebam, ki po Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 spadajo pod izjeme, ki lahko v državo vstopijo brez napotitve v karanteno na domu. Gre za dnevne delovne migrante, šolarje in njihove starše, ki mejo prehajajo zaradi vključenosti v vzgojo ali izobraževanje, osebe, naročene na zdravstveno storitev v Sloveniji, dvolastnike in najemnike zemljišč v obmejnem območju ter nekatere druge izjeme. Ti bodo morali s ponedeljkom, 15. marca, pri vstopu v Slovenijo predložiti negativni rezultat testa PCR oziroma hitrega testa, ki ni starejši od sedmih dni od dneva odvzema brisa.

Brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi bo potekalo na petih lokacijah, in sicer v kulturnih domovih Škofije in Kobarid ter v zabojnikih oz. šotorih na mejnih prehodih Solkan, Fernetiči in Rateče. Izvajali ga bodo od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro. Po tednu dni bodo urnik testiranja prilagodili potrebam oziroma izkazanemu interesu na posameznih točkah.

Tisti, ki se bodo udeležili testiranja, naj s seboj prinesejo izpolnjeno izjavo v slovenskem in italijanskem jeziku. Ta je dostopna na vladnem spletišču, kjer so navedena tudi natančnejša navodila o izvajanju testiranja.