Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Medsebojno spoštovanje za varno parkiranje

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je z vzpostavitvijo gradbišča na večjem delu parkirišča za poslovnim objektom Barka zmanjšala njegove kapacitete, dodatna parkirna mesta pa zagotovila na izpraznjeni deponiji in na parkirišču pred trgovskim centrom Park Center. Kljub temu se od začetka gradnje parkirne hiše P + R Sonce dogaja, da uporabniki svoja vozila na parkirišču za Barko parkirajo nepravilno in tako drugim uporabnikom onemogočajo, da zapustijo parkirno mesto. MOK vse uporabnike poziva, da svoja vozila parkirajo na zarisanih parkiriščih.

Na parkiriščih Za Barko 1 in 2 je v času gradnje nove parkirne hiše na voljo približno 150 parkirnih mest za imetnike abonmajev in dovolilnic, ob tem je koprska občina v neposredni bližini zagotovila še dodatna parkirna mesta. Čeprav je trenutna kapaciteta parkirišč za Barko omejena, to še ne pomeni, da lahko uporabniki svoja vozila parkirajo izven zarisanih parkirnih mest.

V zadnjih tednih smo tako prejeli več prijav občanov, da številni svoja vozila parkirajo izven zarisanih črt, in sicer ob ograji, na robu parkirišč in celo na zelenicah pod drevesi, s tem pa preprečujejo ostalim uporabnikom izvoz s parkirnega mesta. Koprska občina zato vse voznike poziva, da svoja vozila parkirajo pravilno, na zarisanih parkirnih mestih. Medobčinsko redarstvo bo sicer na terenu izvajalo nadzor in morebitne kršitelje tudi kaznovalo.

Uporabniki parkirišča za Barko si lahko v času del, ki bodo sklenjena predvidoma avgusta prihodnje leto, parkirna mesta zagotovijo tudi pred trgovskim centrom Park Center, cena mesečnega abonmaja je enaka ceni splošnega abonmaja Marjetice Koper in znaša 20 evrov (telefonska številka 040 327 000, vzdrževalna služba, Park Center).