Preglej vse novice

Mesec kulture in boljših avtobusnih povezav do Sv. Antona

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper bo v mesecu kulture zagotovila dodatne odhode avtobusov na relaciji Koper, Bertoki, Pobegi in Sv. Anton, ki bodo prilagojeni dopoldanskim aktivnostim, kot tudi popoldanskim in večernim prireditvam. Nov režim bo veljal od 1. do 29. februarja, avtobusi bodo vozili tudi ob sobotah in nedeljah.

Gre za prvega od skupno 36 projektov, ki jih bo občina uresničila v okviru participativnega dela proračuna. Dodatne odhode avtobusov bo zagotovila v okviru obstoječe javne službe, ki jo izvaja družba Nomago, d. o. o. Predhodno je morala pridobiti tudi soglasje koncendenta, Ministrstva za infrastrukturo.

Nov režim bo veljal med 1. in 29. februarjem, avtobusi bodo v tem obdobju vozili bolj pogosto, in sicer po urniku, ki bo prilagojen tako dopoldanskim aktivnostim (služba, šola, jutranji opravki) kot popoldanskim in večernim prireditvam. Zadnji odhodi iz Kopra so med tednom predvideni ob 22.30, iz Dvorov proti mestu pa ob 23. uri.

Avtobusi bodo vozili tudi ob sobotah in nedeljah, in sicer od 7. ure dalje (odhod iz Kopra), zadnji odhodi iz Kopra so predvideni ob 22.30, iz Dvorov proti mestu pa ob 23. uri. Vozni red je pripravljen in bo v naslednjih dneh objavljen na uradni spletni strani www.koper.si oziroma na portalu https://ekopercapodistria.si/, krajani Bertokov, Pobegov – Čežarjev in Svetega Antona pa ga bodo v naslednjih dneh prejeli tudi v poštne nabiralnike.

Pobudo za povečanje frekvence avtobusov na relaciji med Koprom, Bertoki, Pobegi in Sv. Antonom so v okviru projekta participativnega proračuna Predlagam – odločam/Propongo – decido podali tamkajšnji krajani, ki si želijo boljše avtobusne povezave med naselji oziroma z mestom. Kot so zapisali, želijo na ta način svojim sokrajanom omogočiti enake možnosti dostopa do prireditev, ki se bodo v mesecu kulture odvijale v mestu in obratno. Verjamejo, da bodo na ta način marsikoga spodbudili, da popoldneve in večere preživi v družbi, na eni od številnih prireditev, ki jih bodo v februarju organizirala koprska kulturna društva in ustanove.

Seznam dogodkov in prireditev bomo sproti objavljali na portalu https://ekopercapodistria.si/, celoten seznam dogajanja v mesecu kulture pa lahko spremljate tudi na spletni strani www.visitkoper.si.