Preglej vse novice

Na voljo poslovni prostori na najbolj priljubljenih koprskih ulicah

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je objavila javni razpis, s katerim išče najemnike za šest poslovnih prostorov na zanimivih in dostopnih lokacijah v mestnem jedru. Večina poslovnih prostorov v tokratnem naboru se oddaja za izvajanje trgovinske dejavnosti, en je na voljo za opravljanje pisarniških aktivnosti. Najemno pogodbo z zainteresiranimi, ki lahko ponudbo oddajo vse do 28. oktobra, bo občina sklenila za nedoločen čas.

V tokratnem naboru poslovnih prostorov največji med njimi meri 99,80 kvadratnega metra, gre za prostor v pritličju poslovno-stanovanjske stavbe na Tomažičevem trgu (št. 2), ki se oddaja za trgovinsko ali drugo mirno storitveno dejavnost. Zanj si občina želi mesečno iztržiti vsaj 838 evrov. Med večjimi prostori je tudi poslovni prostor na turistično zanimivi Kidričevi ulici (št. 7), namenjen pa je izvajanju trgovinske dejavnosti. Za 50,66 kvadratnega metra velik prostor bi moral najemnik mesečno odšteti najmanj 557 evrov. Občina polega tega na naslovu Kidričeva ulica (št. 4) oddaja še en poslovni prostor v izmeri nekaj več kot 26 kvadratnih metrov, izklicna cena znaša 303 evre. Prostor se oddaja za izvajanje trgovinske dejavnosti, ki zajema prodajo časopisov, revij, tobačnih izdelkov in drobne galanterije.

Na razpis je uvrstila 37,20 kvadratnega metra velik prostor na Župančičevi ulici (št. 41). V njem bo lahko najemnik po izklicni ceni 322 evrov izvajal trgovinsko dejavnost. V naboru je tudi 38,55 kvadratnega metra velik poslovni prostor na Gortanovem trgu (št. 15), ki se oddaja za pisarniško ali mirno storitveno dejavnost. Koprska občina išče še najemnika za 32,49 kvadratnega metra velik prostor na Prešernovem trgu (št. 6) z izklicno ceno mesečnega najema 426 evrov, in sicer za opravljanje trgovinske dejavnosti.

Poslovni prostori se oddajajo za nedoločen čas, zainteresirani morajo ponudbo z vso zahtevano dokumentacijo in potrdilom o plačani varščini oddati najkasneje do petka, 28. oktobra, do 12. ure. Javno odpiranje prispelih ponudb bo v četrtek, 3. novembra, ob 10. uri v sejni sobi oz. pritličju Mestne občine Koper na Verdijevi ulici 10. Več informacij o razpisu si lahko preberete na spletni povezavi.

Foto: Jaka Ivančič