Preglej vse novice

Najprej dezinsekcija, nato še deratizacija

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Javno podjetje Marjetica Koper danes nadaljuje drugi krog dezinsekcije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran. Od 5. julija dalje bodo opravili še deratizacijo.

Potem ko je koprska Marjetica prvi sklop dezinsekcije opravila že maja, z današnjim dnem nadaljuje drugi krog. Dezinsekcijo opravljajo na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, Marjetica Koper občane prosi, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oz. odtoke. V juliju bo sledila še deratizacija.

Ob tem občane pozivajo, naj sproti sporočajo pojav glodavcev in insektov ob/v javnem kanalizacijskem omrežju, saj se prioritetna mesta izvedbe deratizacij in dezinsekcij določajo glede na prijave občanov v tekočem letu. Na podlagi lanskoletnih izkušenj občanke in občane pozivajo, da se pridružijo akciji in dezinsekcijo v tem času izvedejo tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Postopki izvedbe bodo potekali prilagojeno in ob doslednem upoštevanju veljavnih ukrepov NIJZ, sledili bodo tudi priporočilom obeh občin.

Za več informacij in vsa dodatna vprašanja se lahko obrnejo na e-poštni naslov Marjetice Koper kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonsko številko 05 66 33 801 oziroma na e-poštni naslov izvajalca radit@siol.net ali na telefonsko številko 041 531 201.