Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Natečajne rešitve novogradnje osnovne šole na Škofijah na ogled od jutri

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Danes, 9. julija, bodo v dvorani Hermana Pečariča na Škofijah odprli razstavo najprimernejših rešitev za novogradnjo Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije in predstavili nagrajene elaborate javnega natečaja. Zaradi veljavnih ukrepov in priporočil za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom bo dogodek potekal za zaprtimi vrati, nanj so namreč vabljeni le predstavniki krajevne skupnosti, civilne pobude, šole, staršev in medijev. Javnost si bo lahko razstavo ogledala od jutri, 10. julija, dalje, prihodnji teden pa sledi še ponovitev javne predstavitve.

Idejne rešitve, ki so bile prijavljene na natečaj, bodo razstavljene en teden, možnost ogleda bo vsak dan do vključno petka, 17. julija, med 17. in 20. uro. Izjema je sobota, 11. julija, ko bodo lahko vsi tisti, ki bi radi pokukali v zaodrje elaboratov, imeli to možnost med 8. in 12. uro. Odprtje razstave bo tudi virtualno, in sicer bo posnetek od jutri dalje na voljo na Facebook profilu Ekoper.

Ocenjevalna komisija je svojo odločitev o strokovno najprimernejši rešitvi za novogradnjo Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije sporočila že pred tedni. Prvo nagrado v vrednosti 10.000 je osvojila idejna zasnova sodobne in inovativne osnovne šole, ki jo je pripravil biro Studio.a+v, projektiranje, inženiring in svetovanje, d. o. o.

Drugo nagrado v vrednosti 7.000 evrov je komisija dodelila natečajni rešitvi z amfiteatralno povezavo med dvema glavnima etažama stavbe, ki jo je pripravilo podjetje P plus, d. o. o. Podelila je še dve tretji nagradi v vrednosti 2.500 evrov, in sicer podjetju Bertana, d. o. o. za ureditev osnovne šole v obliki črke U ter biroju Prima, d. o. o., ki si je novogradnjo zamislil v stopničasti in terasasti obliki. Vsem nenagrajenim elaboratom bo občina dodelila odškodnino v višini 800 evrov za elaborat.