Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Od jutri spremembe parkirnega režima

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Z začetkom kopalne sezone in povečanim obiskom še zlasti ob koncih tedna, so se zaostrile tudi parkirne razmere v mestu. V želji občankam in občanom ter drugim uporabnikom še naprej omogočati parkiranje na površinah, ki so temu namenjene, bo z jutrišnjim dnem, 10. julija, na določenih parkiriščih začel veljati spremenjen parkirni režim. Ta bo veljal predvidoma do zaključka poletne sezone.

Največja sprememba, ki jo nov režim prinaša, je podaljšanje obratovalnega časa na najbolj frekventnih parkiriščih. Na njih bo parkiranje treba plačati vse dni v tednu, od 6. do 19. ure. Po prilagojenem režimu bodo od jutri delovala parkirišča Trg Brolo, Vergerijev trg, ob Olimpijskem bazenu Koper, Zeleni park, Severna obvoznica 3 in 4, Za barko, Rotunda, Ankaranska cesta in Ukmarjev trg. Cene parkiranja sicer ostajajo nespremenjene, na Trgu Brolo in Vergerijevem trgu je za vsako uro parkiranja treba odšteti en evro, na preostalih parkiriščih pa je cena prve ure 0,5 evra, vsake naslednje pa en evro.

Na parkirišču Severna obvoznica 3 in 4, Za barko, Rotunda, Ankaranska cesta je poleg tega še naprej možno parkirati s splošnim abonmajem (20 evrov na mesec oziroma 15 evrov na mesec ob sklenitvi celoletne pogodbe), medtem ko na parkirišču ob Olimpijskem bazenu Koper od jutri to ne bo več mogoče. Ukrep je občina sprejela v želji obiskovalcem bazena in uporabnikom storitev v neposredni bližini omogočiti kratkotrajno parkiranje in lažji dostop do omenjenih storitev.

Obratovalni čas se podaljšuje tudi na parkiriščih Ob mandraču in Nova ulica (za Slavnikom), kjer bo po novem za parkiranje treba plačati vse dni v tednu, od ponedeljka do nedelje, med 6. in 17. uro. Prva ura parkiranja ostaja brezplačna, za vsako naslednjo je treba odšteti en evro.

Prilagojen režim parkiranja bo veljal tudi na vseh treh parkiriščih za tržnico, ki bodo plačljiva 24 ur na dan, vse dni v tednu. Na gramoznem delu parkirišča in asfaltiranem delu izven zapornic bo prva ura parkiranja 0,5 evra, vsaka naslednja pa en evro, na obeh parkiriščih bo še naprej mogoče parkirati s splošnim abonmajem. Nespremenjen ostaja tudi režim na parkirišču za tržnico znotraj zapornic, kjer je prva ura parkiranja brezplačna, vsaka naslednja pa en evro.

Jutri se bo poenotil tudi režim na parkirišču Ob stadionu 1 in 2 in Ob atletskem stadionu 1 in 2. Parkiranje bo še naprej plačljivo le ob delavnikih, med 6. in 15. uro, za prvo uro bo treba odšteti 0,5 evra, za vsako naslednjo pa en evro, parkirati bo možno tudi s splošnim abonmajem.

Spreminja se tudi cena dnevnega (24 ur) parkiranja na parkirišču za avtodome na Kolodvorski, za katerega bo po novem treba odšteti 20 evrov (prej 10 evrov).