Preglej vse novice

Novo kuhinjo so v Dekanih proslavili z istrskim zajtrkom

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Popolnoma obnovljeno, predvsem pa večjo kuhinjo v Osnovni šoli Dekani so danes tudi uradno odprli s tradicionalnim istrskim zajtrkom. Ob tej priložnosti sta za mizo skupaj sedla tudi ravnateljica šole Selina Lešek in župan Mestne občine Koper Aleš Bržan ter okušala dobrote, ki so jih z domačimi sestavinami Agrarie Koper za vrtčevske otroke in učence osnovne šole pripravile pridne roke šolskih kuharic.

Pomembno pridobitev za Osnovno šolo v Dekanih in tamkajšnji vrtec so pozdravili tudi učenci 3. b razreda, ki so ob spremljavi harmonike zapeli himno šole in istrsko Moja mati ćuha kafe. Zbrane sta ob tej priložnosti nagovorila ravnateljica šole mag. Selina Lešek in koprski župan Aleš Bržan, ki verjame, da bo delo v novi in modernejši kuhinji prijetnejše, jedi pa še okusnejše.

Mestna občina Koper je prostore šolske kuhinje začela obnavljati konec šolskega leta. Da bi lahko povečala njene kapacitete, je objekt dozidala, uredila streho in asfaltirala dostopno pot, namenjeno dostavi. V okviru naložbe je poskrbela tudi novo in sodobno opremo, za vse skupaj pa namenila skoraj 500.000 evrov.