Zapri
19. 02. 2024 Objavljena stališča do pripomb in predlogov z javne razgrnitve OPN-ja Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

V času nadkritja bo tržnica obratovala na nadomestni lokaciji 

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Začenjajo se pripravljalna dela za gradnjo nadstrešnice, ki bo izboljšala pogoje za delo in nakupe na osrednji mestni tržnici v Kopru. Pred začetkom gradnje bodo tržnico začasno preselili, in sicer na del parkirišča, ki ga danes uporabljajo izvajalci taksi prevozov. Parkirna mesta zanje je Marjetica Koper že uredila na bližnjem parkirišču Zeleni park 2.

Če gre vse po načrtih, se bo gradnja nadstreška na mestni tržnici začela še ta mesec. Izbrani izvajalec del, družba Adriaing, d. o. o., bo v okviru naložbe na odprti del tržnice namestil fiksno kovinsko konstrukcijo, ki ne bo vpeta v zdajšnji objekt tržnice. Pomembno je bilo tudi, da nadstrešek ne povzroči učinka tople grede in da prostor pod njim ohrani dovolj svetlobe. Nadstrešek bodo tako tvorile odprtine različnih dimenzij, pas ob fasadi obstoječega objekta in sredinska strešna črta, ki bo prečkala osrednjo ploščad s kamnito fontano in skulpturo japonskega kiparja, bosta v celoti zastekljena. Dela bodo trajala predvidoma osem mesecev, vrednost gradbenih del bo znašala 1,02 milijona evrov.

Da bi tudi v času gradnje zagotovili nemoteno obratovanje tržnice, jo bo Marjetica Koper pred začetkom del preselila na parkirišče v neposredni bližini, ki ga danes uporabljajo izvajalci taksi prevozov. Območje so danes že izpraznili in ga razširili, stojnice bodo preselili prihodnji teden. Tržnica bo na novi lokaciji začela delovati konec prihodnjega tedna. Obratovalni čas ostaja enak kot do zdaj, od ponedeljka do sobote, med 7. in 13. uro, prav tako ostajata nespremenjena način in lokacija dostave.

Novo lokacijo so medtem že dobili taksisti, ki jim je Marjetica Koper nadomestna parkirna mesta zarisala na bližnjem parkirišču Zeleni park 2.