Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Ob polnoči se bo ustavil javni potniški promet

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Vlada RS je na seji Kriznega štaba Republike Slovenije za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 sprejela Odlok o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Republiki Sloveniji, ki začne veljati danes ob polnoči. Ob tem župan Mestne občine Koper Aleš Bržan občanke in občane znova opozarja, naj ravnajo odgovorno in ostanejo doma. V ta namen je občina zaprla tudi Športno rekreacijski park Bonifika, Center športov na mivki, večnamensko športno igrišče in otroško igrišče na Beblerjevi ulici ter številna igrišča v krajevnih skupnostih.

Do nadaljnjega je prepovedano izvajanje javnega linijskega prevoza potnikov, posebnega linijskega prevoza potnikov, stalnega izvenlinijskega prevoza potnikov, občasnega prevoza potnikov ter javnega železniškega prevoza potnikov v notranjem in mednarodnem prometu, razen avtotaksi prevozov. Avtotaksi prevozi so dovoljeni, če voznik avtotaksi vozila pred vstopom novega potnika poskrbi za ustrezno dezinfekcijo delov vozila, ki so redno v fizičnem stiku s potnikom. Mestna občina Koper ob tem občanke in občane opozarja, naj avtotaksi prevoze koristijo izključno v skrajnih primerih.

Odlok prepoveduje tudi prevoz oseb z nihalnimi žičnicami, vzpenjačo in krožno kabinskimi žičnicami. Ta prepoved ne velja v primerih nujne oskrbe, medicinske pomoči, zaščite in reševanja in za osebe, ki so pred uveljavitvijo tega odloka opravile prevoz z napravami iz prejšnjega odstavka in se vračajo po uveljavitvi tega odloka.

Iz vladnih omejitev javnega potniškega prometa so sicer izvzete vse oblike prevozov, ki so potrebne za intervencijske službe in druge nujne službe javnega sektorja.