Preglej vse novice

Občina na tokratno javno dražbo uvrstila devet nepremičnin

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper bo na septembrski javni dražbi nepremičnin iskala kupce za devet nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov, med katerimi jih je kar nekaj v izvenmestnih naseljih, ki so vpeta v osrčje istrskega podeželja in kot taka neločljiv del čudovite istrske pokrajine. Tokratni nabor nepremičnin se lahko med drugim pohvali z dostopnostjo lokacije in čudovitim pogledom na naravo. Rok za vplačilo varščine je 13. september, javna dražba bo v prostorih občinske uprave 16. septembra ob 10. uri.

Na seznamu nepremičnin, za katere bi lahko občina na javni dražbi iztržila nekaj več kot 640 tisoč evrov, je tudi sklop treh nepremičnin v zaselku Miši pri Dekanih v skupni izmeri 765 kvadratnih metrov. Zanje bo moral kupec odšteti najmanj 55.953 evrov, kolikor znaša njegova izklicna cena. V Dekanih je prav tako naprodaj solastniški delež zemljišča do 1/6 na površini 3.757 kvadratnih metrov na območju za proizvodne dejavnosti po izklicni ceni 69.806 evrov.

Med kupci bi lahko nedvomno več zanimanja poželo 936 kvadratnih metrov veliko nepozidano zemljišče v naselju Hrvatini, katerega izklicna vrednost znaša 216.552 evrov. Dva večja nepremičninska sklopa sta na voljo na območju Škofij. Prvi, velikosti 445 kvadratnih metrov, ki se prodaja po izklicni ceni 55.283 evrov, in drugi, ki se razprostira na 757 kvadratnih metrov površine po izklicni ceni 88.165 evrov.

Na tokratni dražbi se med drugim prodajata tudi 251 kvadratnih metrov velik nepremičninski sklop v naselju Rožar po izklicni ceni 76.482 evrov in terasasta parcela s pogledom na Vanganelsko dolino v velikosti 221 kvadratnih metrov, za katero si občina nadeja iztržiti vsaj 16.202 evrov. Predmet javne dražbe sta tudi 280 kvadratnih metrov velika parcela v Žusterni, za katero bo občina skušala iztržiti vsaj 30.800 evrov, in 333 kvadratnih metrov veliko zemljišče v Semedeli z dotrajanim objektom in izklicno vrednostjo 33.712 evrov.

V izklicnih cenah nista všteta davek na dodatno vrednost oziroma davek na promet nepremičnin. Celoten seznam nepremičnin, ki jih bo občina prodajala na javni dražbi, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je dostopen na spletni povezavi.