Preglej vse novice

Občina poskrbela za novo podobo igrišča v Popetrah

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je pred dnevi uresničila še en projekt, ki so ga v okviru participativnega proračuna predlagali in izglasovali občanke in občani. V Popetrah je tako na željo krajanov uredila večnamensko igrišče z igralnimi polji za ekipne športe in nabavila sodobno opremo, ki bo otrokom, mladostnikom in odraslim omogočala aktivno druženje na prostem in izvajanje različnih športno-rekreacijskih dejavnosti. 

Potem, ko je v sklopu participativnega proračuna za leto 2020 na pobudo krajanov v Popetrah uredila manjše otroško igrišče za različne starostne skupine, je dobro leto kasneje novo preobleko nadela še dotrajanemu in obnove potrebnemu večnamenskemu igrišču v neposredni bližini.

Igrišče, ki je bilo doslej opremljeno le z dvema goloma, asfalt ob robu igrišča pa se je posedal, je občina v okviru 24 tisoč evrov vredne naložbe povsem prenovila in na njem zarisala igralna polja, ki omogočajo izvajanje različnih športnih aktivnosti, kot so nogomet, rokomet, košarka, odbojka in tenis. Ob tem je poskrbela tudi za kakovostno in sodobno opremo, ki bo otrokom, mladostnikom in odraslim omogočala aktivno in varno preživljanje časa na prostem.

Igrišče, na katerem se bodo zbirali krajani in športni navdušenci, bo v poletnem času delovalo med 6. in 23. uro, v zimskem pa od 6. do 20. ure.

Obnova igrišča v Popetrah je že tretji od približno 70 projektov, ki jih bo v okviru participativnega proračuna občina izpeljala v letih 2021 in 2022. Pred meseci so se tako obnovljenega košarkarskega igrišča razveselili na Markovcu in na Socerbu, kjer je občina na ploščadi s čudovitim razgledom uredila še otroško igrišče.