Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Občina preložila javno predstavitev izhodišč za pripravo OPPN Slavnik

Kategorija: Splošno, Urejanje prostora
Datum objave:

Mestna občina Koper je zaradi trenutno veljavnih ukrepov za preprečevanje in zajezitev okužb novega koronavirusa za nedoločen čas preložila termin javne predstavitve predloga izhodišč za pripravo Občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje Slavnik. Hkrati bo začela pripravljati nov predlog izhodišč, saj si želi, da bi bil ta usklajen z lastniki zemljišč in krajani Semedele ter Kopra.

Predlog izhodišč za pripravo OPPN Slavnik bo v prostorih krajevnih skupnosti Semedela, Za gradom in Koper – center javno objavljen do vključno 21. aprila 2021, do tega datuma imajo zainteresirana javnost, nosilci urejanja prostora in drugi udeleženci urejanja prostora možnost podaje pisnih pripomb in predlogov ter tako aktivno sodelovati pri oblikovanju končnih izhodišč.

Vse prispele pripombe in pobude bo Mestna občina Koper preučila in do njih zavzela stališča ter podala usmeritve za pripravo novega predloga izhodišč, ki bo usklajen z lastniki zemljišč ter tamkajšnjimi krajani ter bo podlaga za sprejem Sklepa o začetku postopka priprave OPPN Slavnik.

Nov datum in način izvedbe javne seznanitve in predstavitve bo objavljen na spletni strani Mestne občine Koper, na sedežih krajevne skupnosti Semedela, Za gradom in Koper – Center in v javnih medijih.

Vsa dokumentacija je dostopna na https://www.koper.si/regulation/oppn-za-ureditev-obmocja-slavnik/.