Preglej vse novice

Občina si želi skupnega načrtovanja ljudem prijaznega mesta

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Pri načrtovanju novih, okolju in ljudem prijaznejših prometnih rešitev v mestu je pomembno prisluhniti tistim, ki v njem živijo, delajo oziroma ga obiskujejo. S tem namenom je Mestna občina Koper pripravila vprašalnik o potovalnih navadah prebivalcev in obiskovalcev starega mestnega jedra, ki bo podlaga za oblikovanje parkirnega in prometnega režima, prilagojenega delu in bivanju v mestu. Izpolnite ga lahko do vključno 23. januarja.

 Mestna občina Koper je vprašalnik o potovalnih navadah Koprčanov oblikovala v postopku priprave prometne študije Povečanje varnosti, razbremenitev javnih površin in upravljanje (mirujočega) prometa v starem mestnem jedru Kopra. Na ta način želi dobiti vpogled v potovalne navade prebivalk in prebivalcev kot tudi obiskovalcev starega mestnega jedra Kopra ter pridobiti podatke o željah glede prometne ureditve v mestnem središču.

Na podlagi pridobljenih podatkov bo lahko prepoznala ključne izzive trenutne prometne ureditve, hkrati pa bo lahko na njih osnovala ukrepe in celostne rešitve, ki bodo prilagojeni dejanskim potrebam mesta.

Za prebivalce in obiskovalce starega mestnega jedra je pripravila dva ločena vprašalnika, ki sta dostopna na povezavah:

Zainteresirani ga lahko izpolnijo od danes, 13., do vključno nedelje, 23. januarja.