Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Občina že vzpostavlja začasno avtobusno postajo

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper bo v naslednjih mesecih urejala novo avtobusno postajo na Kolodvorski ulici v Kopru. Pred začetkom prvih rušitvenih del bo občina vzpostavila začasno avtobusno postajo na bližnjem parkirišču med objektom železniške postaje in pošte. Delavci podjetja Adriaing, d. o. o. so že na terenu, v roku dveh tednov bodo tam uredili skupno enajst avtobusnih peronov ter devet postajališč za taksi in druge prevoze.

Nova glavna avtobusna postaja, ki jo bo koprska občina uredila predvidoma v šestih mesecih, bo bogatejša za skupno 14 peronov, elipsasto nadstrešnico, ki bo potnike varovala pred dežjem in jim nudila senco pred žgočimi žarki, pritlični objekt s čakališčem, nove toaletne prostore, postajo za mestna kolesa, parkirišče s tremi mesti za kratkotrajno parkiranje avtobusov in 10 postajališč za taksi vozila ter urbano opremo. Projekt je vreden skupno 1.949.404,94 evra (z vključenim davkom), občina se poteguje za evropska sredstva iz naslova mehanizma Celostnih teritorialnih v skupni višini 1.059.210,84 evra.

Izvajalec del Adriaing, d. o. o. bo v času gradnje nove avtobusne postaje vzpostavil začasno avtobusno postajo s skupno 11 peroni in devetimi postajališči za taksi in druge prevoze, in sicer na parkirišču med objektom železniške postaje in pošte. Tamkajšnje parkirišče P+R (parkiraj in se pelji) do izgradnje nove avtobusne postaje ne bo obratovalo.