Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Občina zagotavlja dodaten dan za brezplačno testiranje

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Mestna občina Koper bo v sodelovanju z zdravstvenim zavodom Cor Medico Ljubljana brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi v juliju izvajala tudi ob sredah med 14. in 19. uro. Brise bodo tako na vstopni Covid točki na Bonifiki odvzemali vsak ponedeljek, sredo in petek. 

Mestna občina Koper bo že jutri, med 14. in 19. uro, organizirala brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Občina se je odzvala na pobude občank in občanov ter tako v sodelovanju z zdravstvenim zavodom Cor Medico zagotovila dodaten dan za brezplačno hitro testiranje. Odvzem brisov s hitrimi antigenskimi testi bodo v Kopru ves julij izvajali ob ponedeljkih, sredah in petkih (med 14. in 19. uro).

Testiranje za izjeme pri vstopu v državo na novi lokaciji

Obvezno tedensko testiranje za vse izjeme, ki dnevno prehajajo mejo z Italijo, od danes poteka na novi lokaciji, in sicer na večjem parkirišču v bližini mejnega prehoda z Italijo. Država brezplačno hitro testiranje na meji sicer še naprej izvaja vsak torek, četrtek in petek med 8. in 18. uro.

Danes in v četrtek znova množično cepljenje

V Zdravstvenem domu Koper bodo tudi danes in v četrtek, 8. julija, nadaljevali množično cepljenje, ki se ga lahko udeleži vsak, ne samo občani. Izvajajo ga v Specialistični ambulanti za diabetes na Dellavallejevi ulici 3 v središču mesta, med 18. in 19. uro. Na voljo so štiri vrste cepiva, in sicer Pfizer, Astra Zeneca, Johnson & Johnson in Moderna.

 

Zaradi velike zasedenosti parkirišča na Vergerijevem trgu (ob ZD Koper) in Trgu Brolo na Mestni občini Koper obiskovalcem Zdravstvenega doma Koper svetujejo, da svoja vozila parkirajo v novi Parkirni hiši Belveder. Prva ura parkiranja je brezplačna, vsaka naslednja pa le en evro.