Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Od jutri prilagojen režim parkiranja na Vergerijevem trgu

Kategorija: COVID-19
Datum objave:

Da bi občankam in občanom ter drugim uporabnikom zagotovila nemoten in neposreden dostop do storitev Zdravstvenega doma Koper, je Mestna občina Koper prilagodila parkirni režim na Vergerijevem trgu v Kopru. Prva ura parkiranja ostaja brezplačna, za vsako naslednjo bo od jutri, 19. novembra, treba plačati en evro.

Mestna občina Koper z jutrišnjim dnem uvaja plačljiv režim parkiranja na Vergerijevem trgu. Gre za ukrep, ki ga je morala sprejeti, da bi lahko občankam in občanom ter drugim uporabnikom zdravstvenih storitev zagotovila nemoten in neposreden dostop do Zdravstvenega doma Koper. Od uvedbe brezplačnega parkiranja se je namreč pogosto dogajalo, da so bila parkirna mesta na tem parkirišču zasedena tudi po več dni, uporabniki zdravstvenih storitev pa so morali svoja vozila parkirati na bolj oddaljenih parkiriščih.

Nov režim je prilagojen uporabnikom zdravstvenih storitev, saj prva ura parkiranja ostaja brezplačna, medtem ko je treba za vsako naslednjo uro odšteti en evro. Ukrep stopi v veljavo jutri, 19. novembra, in velja do preklica.

Dostop za stanovalce, imetnike dovolilnic za parkiranje v mestnem jedru, ostaja nemoten.