Preglej vse novice

Od torka oviran promet mimo OŠ Škofije

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Zaradi del v okolici novega objekta Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije bo od jutri, 10. januarja, začasno močno oviran promet na cesti Spodnje Škofije mimo šole, natančneje od vrtca do križišča s cesto proti Tinjanu. Dela bodo predvidoma zaključena v začetku februarja.

V času trajanja del bo promet na odseku ceste mimo šole proti vrtcu potekal izmenično enosmerno, prednost bodo imeli vozniki, ki bodo prihajali iz smeri ceste, ki vodi proti Tinjanu. Obvoz ali semafor v času trajanja del nista predvidena, voznice in voznike zato prosimo, da dosledno upoštevajo signalizacijo in omejitev hitrosti, ki v bližini vrtca znaša 30 kilometrov na uro.

Gradbena dela na težko pričakovani novi šoli na Škofijah so v sklepni fazi, v tem času pa so določene nevšečnosti neizogibne. Občanke in občane ob tem prosimo za strpnost in razumevanje.

Po rušitvenih delih na starem, montažnem šolskem objektu se je decembra 2021 z betoniranjem temeljev začela gradnja nove osnovne šole na Škofijah. Izvajalec, koprsko podjetje Makro 5 gradnje, d. o. o., na objektu trenutno izvaja zunanjo ureditev in dokončanje notranjosti šolskega objekta z vnosom montažne opreme in montažo kuhinjske opreme.

Novogradnja OŠ Oskarja Kovačiča Škofije je ena največjih naložb na področju vzgoje in izobraževanja v Mestni občini Koper v zadnjih letih. Vrednost gradbeno-obrtniških in inštalaterskih del znaša slabih 13 milijonov evrov, pri tem je Mestna občina Koper iz naslova nepovratnih državnih sredstev Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pridobila 2,3 milijona evrov. Vrednost celotne naložbe, ki obsega rušitev stare šole, zagotovitev nadomestnih šolskih prostorov, projektiranje, nadzor, GOI dela ter vso opremo šole, znaša nekaj manj kot 16 milijonov evrov.