Preglej vse novice

Počitniško varstvo tudi letos na koprski osnovni šoli

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Šolske počitnice so pred vrati, Mestna občina Koper in Osnovna šola Koper pa bosta tudi letos s skupnimi močmi poskrbeli za poletno počitniško varstvo. Namenjeno bo učencem od prvega do petega razreda, ki obiskujejo osnovne šole v Mestni občini Koper in izven. Program varstva bo letos prilagojen ukrepom za omilitev širjenja posledic koronavirusa, ki bodo veljali v poletnem času.

Starši, ki želijo svojega otroka vključiti v počitniško varstvo, morajo prijavo oddati najkasneje do srede, 17. junija. Prijava bo možna zgolj elektronsko, prek spletne strani Osnovne šole Koper (https://forms.gle/SuiyRANCCeiV58xL7). Varstvo bo organizirano vse dni v tednu, predvidoma od 29. junija do 24. julija in od 17. do 28. avgusta med 7. in 16. uro. V tem času bodo različni izvajalci programov otrokom nudili pester in zanimiv program.

Učenci, ki obiskujejo katero koli od šol na območju Mestne občine Koper, imajo prednost pri vključitvi in nižjo ceno storitve varstva. Ob sofinanciranju koprske občine znaša prispevek staršev učencev, ki obiskujejo osnovne šole v Mestni občini Koper, osem evrov na dan oziroma 35 evrov na teden, za učence iz drugih občin pa 13 evrov na dan oziroma 60 evrov na teden. V prispevek je poleg varstva in prehrane (malica, kosilo in popoldanska malica) delno vštet tudi material.

Organizacijo in program varstva bodo letos prilagodili ukrepom za omilitev širjenja posledic novega virusa, ki bodo veljali v poletnem času. Vse dodatne informacije in obvestila lahko najdete na spletni strani šole, v času varstva (med 7. in 16. uro) pa lahko za nujna sporočila pokličete na telefonsko številko Osnovne šole Koper 041 617 834.