Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Poostren nadzor policistov in redarjev ob dnevu invalidov

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Koprski občinski redarji ob mednarodnem dnevu invalidov skupaj s policisti izvajajo poostren nadzor nad nepravilnim parkiranjem na mestih, namenjenih invalidom. Že v prvih urah so našteli nekaj kršitev in vsem kršiteljem izrekli globe.

Zaradi neodgovornega ravnanja ostalih udeležencev cestnega prometa so invalidi pogosto postavljeni v slabši položaj, kar jim še otežuje udeležbo v prometu. Podatki so zgovorni in kažejo na to, da sta nespoštovanje cestnoprometnih predpisov in pomanjkanje temeljne solidarnosti do skupine voznikov, ki je zaradi svojega položaja deprivilegirana, velik problem.

Koprska občina se je tudi letos priključila aktivnostim ob svetovnem dnevu invalidov. Mešana patrulja, ki jo sestavljata dva občinska redarja in policistka, poostreno nadzira parkirišča na območju Mestne občine Koper in preverja, ali so na mestih, ki so namenjena invalidom, parkirani avtomobili z dovolilnico oz. veljavno parkirno karto. Za kršitev te določbe je predpisana globa 80 evrov.

Občinsko redarstvo in Policijska uprava Koper sicer že vrsto let dobro sodelujeta na različnih delovnih področjih. Pred mesecem sta koprski župan Aleš Bržan in direktor PU Koper Igor Ciperle podpisala protokol o sodelovanju in tako tudi formalno utrdila povezavo med institucijama.