Preglej vse novice

Prvomajsko praznovanje na Socerbu bo letos razširjeno na dva dni

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper in Krajevna skupnost Črni Kal v sodelovanju z Di Kappa tartufi za prvomajske praznike organizirata praznovanje mednarodnega praznika dela na Socerbu. Tradicionalno praznovanje z izjemnim razgledom, ki sega vse od Trsta prek Koprskega zaliva do hrvaške Istre, bo letos trajalo dva dni.

Organizatorji so letos pripravili dvodnevni program. V sredo, 1. maja, se bo praznovanje začelo s tradicionalnim pohodom Obalnega planinskega društva, nadaljevalo z nastopom Pihalnega orkestra Sv. Anton in koncertom Leana Kozlarja – Luigija z glasbeno skupino. Za dobro vzdušje med obiskovalci bosta poskrbela voditelja Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač, najmlajše pa bo zabaval čarodej Sam Sebastian. Zabava se bo nadaljevala tudi v četrtek, 2. maja, ko bosta na Socerbu igrali glasbeni skupini Čuki in P. Valiak (Parni Valjak tribute).

Obiskovalke in obiskovalci bodo oba dneva lahko uživali tudi v raznoliki gostinski ponudbi in dobrotah, ki jih bodo na stojnicah ponujali domači in drugi ponudniki. Vstop na prireditev bo prost. Prireditev bo potekala v vsakem vremenu, saj bodo organizatorji nad prizorišče postavili šotor.

Zaradi pričakovanega povečanega števila vozil bo promet urejen enosmerno po makadamski cesti od Socerba proti glavni cesti za Kastelec. Obiskovalce prosimo za strpnost in dosledno upoštevanje prometne signalizacije ter navodil rediteljev, saj bo le tako obisk prvomajskega praznovanja še prijetnejši.

Foto: Ivan Andrejič