Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Redarji in policisti znova združeni za varnost v mestu

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Koprski občinski redarji in policisti nadaljujejo dobro prakso medsebojnega sodelovanja za zagotavljanje večje varnosti v mestu. Organizirani v mešane patrulje tako tudi v poletnih mesecih skrbijo za varnost na javnih sprehajalnih in drugih površinah ter nadzorujejo in preprečujejo kršitve javnega reda in miru, v času povečanega obiska Kopra opravljajo tudi poostren nadzor nad vandalizmom in beračenjem.

Občinsko redarstvo in Policijska postaja Koper že vrsto let uspešno sodelujeta na različnih delovnih področjih, o čemer pričajo številne uspešno izpeljane akcije. Tako so med drugim z zglednim sodelovanjem na terenu občutno zmanjšali promet z motornimi kolesi na semedelski promenadi in nekaterih drugih priljubljenih sprehajalnih površinah v mestu. Povezovanje redarske službe s koprsko policijo sta s podpisom memoranduma lani formalno potrdila tudi koprski župan Aleš Bržan in direktor Policijske uprave Koper Igor Ciperle, ki si želita, da bi bilo v prihodnje skupnih akcij še več.

»Skupna prisotnost na terenu je ena bolj učinkovitih oblik zagotavljanja prometne varnosti kot tudi spodbuda k doslednemu spoštovanju cestnoprometnih predpisov. Koprski redarji in policisti smo si v tem poletju med drugim zadali nalogo poostreno nadzirati javne površine v mestu in druge izpostavljene peš cone, na katerih se v poletnih mesecih zadržuje večje število ljudi,« je skupno akcijo pohvalil operativni vodja občinskega redarstva Valter Andrejašič.

Mešane patrulje boste v naslednjih dneh opazili pretežno na kolesih, saj se tako hitreje gibljejo in dostopajo do območij, kamor z avtom ni mogoče zapeljati, bodo pa v mestu prisotni tudi peš kot obhodniki. Med njihovimi prednostnimi nalogami bo vsekakor zagotavljanje varnosti na ulicah, promenadah in cestah, ki vodijo skozi mesto. Koper ima namreč veliko urejenih javnih površin, namenjenih izključno pešcem, na katerih vožnja motornih vozil, motornih koles in koles ni dovoljena. Pod drobnogledom bodo tudi nedovoljena ali nepravilno parkirana vozila na Pristaniški ulici in drugih sprehajalnih površinah, ki ovirajo oziroma ogrožajo pešce, posebno pozornost pa bodo namenili še spoštovanju pravil obnašanja na zelenicah, intervencijskih poteh in parkirnih mestih, rezerviranih za invalide.

Policisti in redarji bodo poleg tega na območju Športnega parka Bonifika, mestnega parka in mestnega jedra izvajali nadzor nad beračenjem, bdeli bodo tudi nad obratovanjem gostinskih lokalov.