Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Še je čas za oddajo projektnih predlogov

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Občanke in občani Mestne občine Koper lahko svoje predloge projektov za participativni del proračuna za leto 2020 oddajo vse do nedelje, 29. septembra. Po tem roku bo prispele predloge preučila komisija za participativni proračun v sodelovanju s strokovnimi službami občine in jih nato dala na glasovanje. Proces soodločanja o razporejanju dela proračunskega denarja je bil med prebivalci dobro sprejet, doslej smo namreč prejeli nekaj več kot 150 predlogov.

 

Mestna občina Koper s projektom Predlagam – odločam/Propongo – decido od 9. septembra izvaja participativni proračun za leto 2020, s katerim želi občanke in občane vključiti v proces odločanja o razporejanju proračunskega dela denarja, s tem pa izboljšati učinkovitost porabe skupnih sredstev in kakovost življenja v občini. Doslej je prispelo nekaj več kot 150 predlogov, še do 29. septembra pa je čas za oddajo.

Predloge lahko oddajo vse občanke in občani s stalnim prebivališčem v MOK, ki bodo do dne oddaje projektnega predloga dopolnili 15 let, in sicer na spletni strani www.predlagam-odlocam.koper.si, osebno v vložišču Mestne občine Koper ali na sedežu krajevne skupnosti, prek obrazca za oddajo projektnih predlogov. Po 29. septembru bo končano zbiranje projektnih predlogov, prispele predloge pa bo preučila komisija za participativni proračun v sodelovanju s strokovnimi službami MOK in jih dala na glasovanje.

Glasovanje o projektnih predlogih bo potekalo od 21. do 27. oktobra 2019, do 24. ure, na povezavi predlagam-odlocam.koper.si in osebno na vložišču MOK ali na sedežu krajevne skupnosti. Kot rezultat glasovanja bo nastal prednostni seznam projektnih predlogov. Izglasovani projekti bodo javno objavljeni in do višine sredstev za posamezno območje participativnega proračuna uvrščeni v predlog proračuna za leto 2020, ki ga bo župan posredoval občinskemu svetu v obravnavo in sprejem.