Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Javni potniški promet v MOK bo v maju brezplačen

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Potem ko je vlada 16. marca zaradi epidemije koronavirusa ustavila javni potniški promet, bo v ponedeljek znova stekel. Za občanke in občane Mestne občine Koper bo ta v maju brezplačen, od 1. junija dalje pa bodo potniki vozovnico lahko kupili na avtobusni postaji ali obstoječih kartomatih. Vožnje s Kurjerco do nadaljnjega še ne bodo na voljo.

V ponedeljek, 11. maja, bo znova stekel javni potniški promet, z izjemo Kurjerc, ki do nadaljnjega ne bodo vozile. Mestna občina Koper in izvajalec javne službe, družba Arriva Dolenjska in Primorska, d. o. o., sta se dogovorili, da bo javni potniški promet za uporabnike mestnih avtobusov v mesecu maju brezplačen, od 1. junija dalje pa bodo potnice in potniki vozovnico lahko kupili v predprodaji na avtobusni postaji ali obstoječih kartomatih.

Voznike avtobusov bodo pred okužbo varovale posebne fizične pregrade, dokler s temi ne bodo opremljeni vsi avtobusi, bodo potniki v vozilo vstopali le na zadnjih vratih. Na avtobusih bo nameščeno razkužilo, ki ga morajo potniki obvezno uporabiti pri vstopu, priročena je uporaba razkužila tudi ob izstopu. Poleg tega bodo potniki morali nositi zaščitne maske in poskrbeti za 1,5-metrsko razdaljo med njimi, voznikom in drugimi potniki.

Mestna občina Koper in Arriva Dolenjska in Primorska občanke in občane ob uporabi javnega prevoza prosita za strpnost in odgovorno ravnanje.