Preglej vse novice

MOK gostincem v maju ponuja brezplačno uporabo javne površine

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Vlada RS je v skladu z načrtom postopnega sproščanja ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa odločila, da po prvomajskih praznikih dovoli strežbo na terasah in vrtovih gostinskih lokalov. Ob tem Mestna občina Koper vse gostinske ponudnike poziva, naj zaprosijo za uporabo in širjenje uporabe javnih površin za izvajanje svoje dejavnosti, ki bo v maju brezplačna.

Kot je sporočila Vlada RS, vključitev strežbe na terasah in vrtovih gostinskih lokalov pomeni začetek sproščanja gostinske dejavnosti, pri kateri je zaradi odprtega prostora ob upoštevanju navodil NIJZ možnost okužbe možno preprečiti oziroma zmanjšati na minimum. Mestna občina Koper ob tem vse gostinske ponudnike v občini poziva, naj čim prej vložijo prošnjo za uporabo in širjenje uporabe javne površine za izvajanje svoje dejavnosti, zanjo lahko zaprosijo tudi tisti, ki terase za zdaj še nimajo, a bi jo želeli imeti. Uporaba javne površine bo v maju brezplačna.

 

Igrišča ostajajo zaprta, MOK odprla parke in javne sanitarije

Mestna občina Koper bo po prvomajskih praznikih odprla javne sanitarije na tržnici in ob obalni cesti ter pasjo plažo, omogočeno bo tudi gibanje v mestnih parkih. Uporaba igral, igrišč, javnih športnih objektov in drugih večnamenskih prostorov v Mestni občini Koper do nadaljnjega ostaja prepovedana.

Čeprav je vlada na področju športa od naslednjega ponedeljka dalje omogočila izvedbo treningov za nekontaktne športe, bo MOK predvidoma v naslednjem tednu začela postopno sproščati ukrepe in odpirati javne športne objekte. Ob tem bo dosledno upoštevala navodila in smernice, ki jih bo še pred tem pridobila pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.