Preglej vse novice

MOK najemnike občinskih poslovnih prostorov oprostila tudi plačila majske najemnine

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Potem ko je Mestna občina Koper konec marca pripravila nabor ukrepov za blažitev posledic epidemije novega koronavirusa, s katerimi je med drugim priskočila na pomoč obrtnikom, malim podjetnikom in drugim gospodarskim subjektom, ki delujejo v koprski občini, je zdaj sprejela sklep za oprostitev plačila najemnine najemnikom občinskih poslovnih prostorov tudi za mesec maj. V ponedeljek pa bodo športniki znova lahko trenirali na oziroma v nekaterih koprskih športnih objektih.

 

Mestna občina Koper je v skladu z Zakonom o zagotovitvi dodatne likvidnosti gospodarstvu za omilitev posledic epidemije Covid-19 najemnike občinskih prostorov tudi za mesec maj oprostila plačila najemnine. Poleg tega bodo plačila najemnine za obdobje od 13. marca do 31. maja oproščeni tudi najemniki prostorov, ki so v upravljanju javnih zavodov Mestne občine Koper, katerih lastnik je občina. Do oprostitve so upravičeni najemniki, ki na podlagi veljavnih ukrepov v Republiki Sloveniji za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni Covid-19 ne morejo izvajati svojih dejavnosti. Ukrep ne velja za osebe javnega prava.

 

S ponedeljkom odprti nekateri športni objekti

Vlada je na včerajšnji dopisni seji dovolila treninge registriranim športnikom po zakonu o športu na ali v vseh športnih objektih in površinah v naravi, z izjemo objektov, ki so sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov. Dovolila je tudi tekmovanja do vključno državne ravni v individualnih panogah brez gledalcev. Sprostitev ukrepa velja za individualne športne panoge in pod istimi pogoji tudi za ekipne športe, ki še ne morejo vaditi v skupinah. Vadba v skupinah namreč še ni dovoljena, saj je treba ves čas ohranjati razdaljo najmanj dveh metrov do drugih oseb.

Mestna občina Koper bo zato za tiste športnike, ki so že usmerjeni v kakovostni ali vrhunski šport in so uradno registrirani po Zakonu o športu, v ponedeljek odprla nekatere športne objekte. Treningi bodo tako znova dovoljeni v Areni Bonifika, Športnem parku Bonifika, Centru vodnih športov, v Športnem parku Dekani, Balinarski dvorani Žusterna, Dvorani Burja na Škofijah, na Atletskem stadionu Bonifika in Nogometnem stadionu Bonifika. Do nadaljnjega lahko svoje programe izvajajo le klubi, ki imajo z upravljavci športnih objektov sklenjeno pogodbo o uporabi objekta.

Predsedniki klubov morajo pred začetkom vadbe podpisati izjavo, s katero se bodo zavezali k upoštevanju vseh navodil ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečevanje okužbe z virusom Covid-19 ter smernic nacionalnih panožnih zvez.