Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

V Babičih so se že začela rušitvena dela

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Gradbeni stroji so te dni zabrneli tudi v Babičih, kjer bo občina rekonstruirala in opremila dom tamkajšnjih prostovoljnih gasilcev. Rušitvenim delom, ki so se že začela, sledita gradnja in obnova objekta, ki bo po novem imel kar tri etaže in dovolj veliko garažo za vozni park društva. Vrednost naložbe znaša nekaj manj kot pol milijona evrov, nov dom bo namenu predan konec leta.

Rekonstrukcijo prostorov, ki so za Prostovoljno gasilsko društvo Babiči po več kot 40 letih postali pretesni, je občina na razpisu poverila družbi IGC Projekt, d. o. o. Ta bo v okviru naložbe zamenjala dotrajano streho, porušila in na novo zgradila obodne in notranje zidove objekta, odstranila betonsko ploščo, ki razmejuje pritličje s kletjo in objekt preuredila v trietažni. V kleti objekta bo na novo uredila dva večnamenska prostora in prostore za hrambo, v pritličju pa garažo za vozni park društva, garderobe, sanitarije s tuši, pralnico, čajno kuhinjo in dvorano. V njem bo svoj prostor našel tudi vetrolov. Novo bo še stopnišče, ki bo povezovalo vse tri etaže, v mansardi pa bodo uredili prostor za komunikacije, druženje in sejno sobo.

Mestna občina Koper bo za naložbo namenila 443.797,25 evra. Dela bodo trajala predvidoma devet mesecev, nov dom bo namenu predan konec leta.