Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

V ponedeljek začne veljati nov parkirni režim za GORC Sermin

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Z naslednjim tednom Mestna občina Koper uvaja spremembe na dveh parkiriščih. Na območju GORC Sermin občina uvaja posebni abonma za 10 evrov in možnost rezervacije parkirnega mesta za 25 evrov na mesec, na parkirišču Za Barko 1 in 2 pa bo na pobudo krajanov in prebivalcev mestnega jedra znova uvedla plačljiv režim parkiranja.

Mestna občina Koper je v skladu z dogovorom z Območno obrtno-podjetniško zbornico Koper spremenila in dopolnila sklep o izvajanju javne službe upravljanja določenih javnih parkirišč, in sicer za Območje F – GORC Sermin. Od 15. februarja 2021 dalje bo na javnih parkiriščih Območja F dovoljeno parkiranje s posebnim abonmajem GORC za ceno 10 evrov na mesec, parkiranje s splošnim abonmajem ne bo dovoljeno. Prav tako bo za 25 evrov na mesec možna rezervacija parkirnih prostorov.

Poleg tega bo občina na pobudo krajanov in prebivalcev mestnega jedra s ponedeljkom, 15. februarja, znova uvedla plačljiv režim parkiranja na parkirišču Za Barko 1 in 2. Ob delavnikih bo med 6. in 15. uro za prvo uro parkiranja znova treba odšteti 0,50 evra, za vsako naslednjo pa en evro. Popoldne bo parkiranje brezplačno.

Do nadaljnjega pa ostaja brezplačno parkiranje na parkiriščih Ob stadionu 1 in 2, Ob atletskem stadionu 1 in 2, vseh parkiriščih na Ulici 15. maja, P+R ob Kolodvorski in v Semedeli, Ob mandraču in v Žusterni in Pod deteljico (pri Marjetici Koper) ter vseh parkiriščih izven mesta.