Preglej vse novice

V Popetrah odslej tri postajališča za piknik, kolesarje in pohodnike

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je pod streho spravila še en projekt, ki so ga pod okriljem participativnega proračuna predlagali in izglasovali krajanke ter krajani Popeter. Območje je v zadnjih letih postalo privlačno za številne obiskovalce in rekreativce, ki odkrivajo skrite kotičke slikovitega istrskega podeželja. Da bi bila izkušnja še prijetnejša, je občina uredila tri postajališča in jih opremila z garnituro za piknik, stojali za kolesa, koši za smeti in informativnimi tablami. Za naložbo je odštela nekaj več kot devet tisoč evrov.

Potem ko je koprska občina predlani na pobudo krajanov v Popetrah uredila manjše otroško igrišče, lani pa uredila še večnamensko igrišče z igralnimi polji za ekipne športe, so se tamkajšnji prebivalci pred dnevi razveselili še ene pridobitve. V proaktivnem sodelovanju s predlagatelji participativnega projekta je ob treh vhodih v vas, in sicer na odcepu z glavne ceste proti vasi Popetre, pri vaškem vodnjaku med vasjo in Trsekom ter ob vaškem puču med Popetrami in Zabavljami, uredila postajališča za piknik, kjer se lahko mimoidoči ustavijo.

Izvajalec del je v okviru naložbe na vsako od treh lokacij postavil lično temeljno ploščo, potiskano v naravnem sivem vzorcu, nanjo pa namestil leseno mizo, klopi, stojala za kolesa in koše za odpadke ter informativne table z zemljevidom, opisom poti in krajevnih značilnosti.

Navdušenja nad projektom, ki je ocenjen na dobrih devet tisoč evrov, ne skrivajo niti tamkajšnji krajani in krajanke, ki na teh koncih koprskega zaledja opažajo vedno več obiskovalcev, pohodnikov in kolesarjev. S postajališči za piknik so vaščani ne nazadnje pridobili nove površine za druženje in preživljanje prostega časa v naravi.