Preglej vse novice

V soboto začetek nujnih vzdrževalnih del na železniški progi Divača–Koper

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Slovenske železnice bodo v prihodnjih dneh izvajale nujna vzdrževalna dela na spodnjem in zgornjem ustroju železniške proge Divača–Koper. Od sobote, 29. oktobra, od 7. ure do srede, 2. novembra, do 11. ure bodo delavci na deloviščih izvajali dela z gradbeno in tirno mehanizacijo, po javnih cestah in dostopnih poteh do delovišč pa bodo občasno vozili tudi kamioni in osebna vozila.

Na območju Mestne občine Koper bodo dela potekala na treh lokacijah. Za železniško postajo Črnotiče v smeri Hrastovelj bo izvajalec dela izvajal približno 1000 metrov stran od naselja Črnotiče v smeri Kopra, na železniški postaji Hrastovlje v useku za predorom Dol pa približno 300 metrov od vasi Dol. V obeh primeri bodo dela potekala samo podnevi. Približno 400 metrov od naselja Hrastovlje, za železniško postajo Hrastovlje, pa se bodo dela izvajala neprekinjeno podnevi in ponoči.

Nujna vzdrževalna dela na progi Divača–Koper se bodo začela v soboto, 29. oktobra, ob 7. uri, zaključila pa v sredo, 2. novembra, ob 11. uri. Na vseh deloviščih se bodo izvajala dela z gradbeno in tirno mehanizacijo, tj. s stroji za vzdrževanje zgornjega ustroja železniške proge.

V času izvajanja del bodo po javnih cestah in dostopnih poteh do delovišč občasno vozili tudi kamioni in osebna vozila. Mestna občina Koper krajanke in krajane prosi za razumevanje in se jim zahvaljuje za strpnost.

Foto: Jaka Ivančič