Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

V teku je gradnja prizidka k šoli Dušana Bordona

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Pred dnevi se je začela gradnja trietažnega prizidka k objektu Osnovne šole Dušana Bordona v Semedeli. Zelenico ob objektu so v prejšnjih dneh že ogradili in jo ločili od šolskega igrišča, uredili so dostop na gradbišče in začeli pripravo terena. Če gre vse po načrtih, bodo osnovnošolci v nove prostore zakorakali jeseni 2022.

Tudi Osnovna šola Dušana Bordona, ki velja za eno večjih šol v koprski občini, se zadnja leta sooča s pomanjkanjem prostora. Določene kabinete in prostore so sicer že pred leti preuredili v učilnice in tako zagotovili nemoten potek učnega procesa, da bi lahko resnično normalno zadihali, pa je potrebna bolj dolgoročna rešitev. To bo občina zagotovila z gradnjo trietažnega prizidka, s katerim bo kapacitete šole povečala za nekaj več kot 600 kvadratnih metrov. Vrednost naložbe znaša 1.169.009,51 evra.

Izbrani izvajalec del, gradbeno podjetje VG5, d. o. o., bo v okviru naložbe v pritličju na novo uredil knjižnico z izhodom na teraso in zobozdravstveno ordinacijo s čakalnico, sanitarijami za obiskovalce in zaposlene ter spremljajočimi prostori. Ordinacija bo od šole ločena, do nje bo mogoče dostopati iz knjižnice oziroma iz zunanje strani z Ulice II. prekomorske brigade. V prvem in drugem nadstropju prizidka bodo uredili tri učilnice, od tega bo ena opremljena za izvajanje pouka gospodinjstva, štirje kabineti za učitelje, ločene sanitarije za dečke in deklice, nekaj bo skladiščnih prostorov. V okviru naložbe bodo delno preuredili obstoječi objekt in nabavili opremo.

Gradnja bo trajala predvidoma do poletja, sledita nabava in namestitev opreme. V nove prostore šole bodo učenci zakorakali z novim šolskim letom.