Preglej vse novice

V Žusterni novo obračališče, priključek in prehod za pešce

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper bo v prihodnjem tednu začela dela v Žusterni. V okviru naložbe, vredne približno 35.000 evrov, bo na dovozu na gramozno parkirišče v Žusterni uredila avtobusno obračališče in novo postajališče, hkrati pa preuredila tudi cestni priključek z Istrske ceste na Letoviško pot.

Kljub vročim poletnim dnem koprska občina nadaljuje izvedbo začrtanih investicij. Ena izmed pomembnejših bo zagotovo preureditev dovoza na gramozno parkirišče v Žusterni, kjer bosta stala na novo zgrajena avtobusno obračališče in postajališče, namenjena javnemu mestnemu potniškemu prometu.

V okviru naložbe, ki je vredna približno 35.000 evrov, bodo delavci v Žusterni preuredili še priključek z Istrske ceste na Letoviško pot. Do zdaj so morali vozniki za dostop do Letoviške poti najprej zapeljati vse do križišča pri kopališču, mimo hotela in tamkajšnjih lokalov, s preureditvijo priključka pa bo to veliko lažje. Občina bo nad obstoječim podhodom zgradila še hitrostno grbino, na njej pa zarisala prehod za pešce in kolesarsko pot, uredila bo tudi pločnik ter tako poskrbela za varno prečkanje ceste.

Mestna občina Koper dela začenja predvidoma prihodnji teden, promet bo v tem času potekal nemoteno, saj zapore niso predvidene. Naložba bo sklenjena predvidoma prve dni septembra, dela bo izvajalo podjetje Komus, d. o. o.