Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Župan podelil priznanja najuspešnejšim maturantom

Kategorija: Splošno
Datum objave:

V letošnjem šolskem letu se je med najboljše maturante in maturantke zapisalo kar 90 dijakov in dijakinj, ki prihajajo iz vseh štirih koprskih srednjih šol in Ljudske univerze. Na vrtu Slovenica Pokrajinskega muzeja Koper jih je včeraj sprejel župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in jim za odličen uspeh na maturi podelil posebna priznanja ter jim zaželel veliko uspeha na nadaljnji, bolj samostojni poti.

Letošnji srednješolci in srednješolke so dokazali, da se znajo prilagoditi tudi najbolj zahtevnim okoliščinam, pa ne samo to. V težkih razmerah so bili nadpovprečni in izstopali s svojimi dosežki. Najuspešnejših dijakov in dijakinj je bilo letos 90, med katerimi se jih lahko kar 37 pohvali za opravljeno maturo z odliko, dva s pohvalo, trije so presegli prag 30 in več točk ter postali zlati maturanti, 11 dijakov je z odliko opravilo poklicno maturo, 37 pa zaključni izpit. Ti prihajajo iz vseh štirih koprskih srednjih šol, in sicer Gimnazije Koper, Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper, Srednje tehniške šole Koper in Ginnasio Gian Rinaldo Carli Capodistria, ter Ljudske univerze Koper.

Ker je končni cilj vsakega posameznika vpis na želeno fakulteto, jim je koprski župan Aleš Bržan položil na srce, naj se ne bojijo izzivov v novem poglavju življenja. Vsak kdaj doživi razočaranje, a mu vedno znova sledijo srečni trenutki, vendar če zna človek uspeh enačiti s srečo, je zagotovo na dobri poti. Zahvalil se je tudi vsem ravnateljem in ravnateljicam, učiteljem in učiteljicam, ki so v teh nenavadnih časih skrbeli, da je učni proces potekal brez večjih težav.

Večer je s svojimi glasbenimi točkami popestrila skupina Zvita feltna, ki se je mladim približala s pesmimi Gin in tonic, Kraljica in Ti si edina.