Preglej vse novice

Zveza prijateljev mladine Slovenije osrečila 42 otrok

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Klicu na pomoč so se v teh težkih časih odzvali tudi pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije, kjer so z donacijskimi sredstvi nabavili 42 prenosnih računalnikov, ki jih bodo v naslednjih dneh prejeli otroci iz socialno manj prijaznega okolja. Na ta način so jim omogočili, da tako kot drugi šolarji tudi oni nemoteno sodelujejo pri pouku na daljavo.

Kot je povedala generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije Breda Krašna, so veseli, da jim je uspelo zbrati dovolj sredstev za nakup obnovljenih prenosnih računalnikov, ki jih bodo lahko predali otrokom iz socialno šibkih družin. Računalnik je namreč danes nujna oprema vsakega gospodinjstva, še zlasti če v njem živijo šoloobvezni otroci.

Računalnike je danes v imenu Mestne občine Koper prevzel vodja Urada za družbene dejavnosti Timotej Pirjevec in jih dostavil koprskim osnovnim šolam, ki bodo poskrbele, da bodo naprave prišle v prave roke. Torej tistim otrokom, ki jih do zdaj niso imeli in jih za sledenje učnemu procesu resnično potrebujejo.