Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Brezplačno hitro testiranje tudi v juniju

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Mestna občina Koper bo v sodelovanju z Zdravstvenim domom Koper in zdravstvenim zavodom Cor Medico Ljubljana tudi v juniju izvajala brezplačno vikend testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Brise bodo še naprej odvzemali vsako soboto in nedeljo med 9. in 17. uro na vstopni Covid točki na Bonifiki. Zaradi velikega povpraševanja bodo testiranje izjemoma organizirali tudi ta petek, 28. maja.

Koprska občina dodatno brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi organizira vsak konec tedna od 12. februarja dalje. V prvih dveh mesecih so dnevno testirali približno 740 oseb, v aprilu 935 oseb, medtem ko so v maju dnevno odvzeli 1472 brisov. Testiranje bo potekalo tudi to soboto in nedeljo, 29. in 30. maja, od 9. do 17. ure, zaradi velikega povpraševanja po hitrih testih pa bo občina testiranje organizirala tudi v petek, 28. maja, od 14. do 19. ure.

Predhodno naročanje ni potrebno, prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument. Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Na občini vse, ki se bodo udeležili testiranja, prosijo za strpnost in dosledno spoštovanje vseh veljavnih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo, ljudi pozivajo, naj se testiranja udeležijo čez ves dan. Sicer je med čakanjem v vrsti nujno spoštovati vse zaščitne ukrepe, predvsem ohranjanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitne maske.

Redno hitro testiranje, ki je namenjeno občanom Mestne občine Koper in Občine Ankaran, sicer med tednom izvajajo v Zdravstvenem domu Koper. Brise odvzemajo na vstopni Covid točki ob Zdravstvenem domu na Bonifiki, ob torkih, sredah in četrtkih, med 13. in 16. uro, predhodno naročanje ni potrebno.