Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Cepljenje brez naročanja tudi v nedeljo

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Med 19. in 23. decembrom bodo pod sloganom »Stopimo skupaj! Varno in zdravo v novo leto« po celi Sloveniji potekali Dnevi cepljenja. V tem času bodo cepilni centri imeli podaljšan delovni čas, predhodno naročanje ne bo potrebno. Zdravstveni dom Koper in Cor Medico bosta v tem času še okrepila svoja prizadevanja za čim višjo stopnjo precepljenosti v skupnosti. Cepiti se bo mogoče tudi v nedeljo, 19. decembra, in vse dni prihodnji teden.

V cepilni ambulanti na Dellavallejevi ulici 3 bodo nenaročene proti bolezni covid-19 cepili že v ponedeljek, 20. decembra, med 8. in 14. uro. Cepljenje za nenaročene bodo vnovič organizirali v torek, 21. decembra, od 8.00 do 20.00 in v sredo, 22. decembra, med 8. in 14. uro. Odprto cepljenje je namenjeno vsem, ne glede na to, ali so občani koprske občine ali ne. Cepljenje bodo organizirali tudi v četrtek, 23. decembra. Med 8. in 14. uro ter med 16.30 in 20. uro bodo cepili nenaročene, od 14. ure do 16.30 pa le predhodno naročene.

V času vseslovenske akcije cepljenja bodo proti bolezni covid-19 in sezonski gripi cepili tudi zdravstveni delavci zavoda Cor Medico. Cepiti se bo mogoče že ta konec tedna, in sicer v nedeljo, 19. decembra, med 8. in 20. uro v Šalari na Vanganelski cesti 20. Na isti lokaciji bodo cepili tudi v soboto, 18. decembra, med 12. in 16. uro, v ponedeljek, 20. decembra, in v sredo, 22. decembra, med 14. in 20. uro. Cepljenje bodo organizirali tudi v petek, 24. decembra, med 14. in 18. uro. Sicer cepljenje izvajajo vsako sredo od 15. do 17. ure v Ankaranu na Regentovi 2.

Zdravstvena stroka si je enotna, da je cepljenja najučinkovitejša zaščita pred nalezljivimi boleznimi in opozarja, da koristi cepljenja pretehtajo neželene učinke cepiva. Ko iščemo odgovore na vprašanja, ki se nam porajajo glede cepljenja, je pomembno, da vselej iščemo verodostojne vire in informacije. V ta namen so stopili skupaj slovenski strokovnjaki s področja medicine, imunologije, biologije in farmacije ter oblikovali priročnik z najpogostejšimi vprašanji o covidu-19 in cepivu.