Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Hitro testiranje tudi jutri in v nedeljo

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Mestna občina Koper bo tudi ta konec tedna organizirala dodatno množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Brise bodo odvzemali v soboto in nedeljo, med 9. in 17. uro, na vstopni Covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki. Tudi ta konec tedna pričakujejo veliko število ljudi, zato pozivajo k strpnosti in doslednemu spoštovanju vseh veljavnih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom.

Testiranje, ki ga bo izvajal zdravstveni zavod Cor Medico Ljubljana, je prostovoljno in brezplačno, predhodno naročanje ni potrebno. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo, na občini pozivajo ljudi, naj se testiranja udeležijo čez ves dan. Sicer je med čakanjem v vrsti nujno spoštovati vse zaščitne ukrepe, predvsem ohranjanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitne maske.

Prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument. Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Testiranje je namenjeno zdravim posameznikom, ki pa so lahko asimptomatski prenašalci bolezni, zato morajo tudi tisti z negativnim izvidom še vedno upoštevati vse varnostne ukrepe in tako pred morebitno okužbo zaščititi sebe in druge. Za osebe, ki kažejo znake okužbe, pa še vedno velja, da se morajo najprej obrniti na osebnega zdravnika, ta pa jih bo na podlagi strokovne presoje napotil na odvzem brisa.