Preglej vse novice

Jeseni po Kopru tudi z e-kolesi

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je danes objavila javno naročilo za izbiro izvajalca in upravljavca sistema izpoje električnih koles. V okviru naložbe bo zagotovila 102 električni kolesi na 17 lokacijah, od tega bo 12 postajališč s solarno nadstrešnico. Rok za oddajo ponudb se izteče v četrtek, 1. aprila 2021, ob 10. uri.

Občina bo jeseni naredila še korak naprej v smeri spodbujanja bolj trajnostnih oblik prevoza in uporabi okolju prijaznejših virov energije. Z možnostjo izposoje koles na električni pogon bo namreč povečala uporabo koles v mestu in omogočila dnevno mobilnost kolesarjem pri premagovanju krajših poti.

Naložba predvideva nabavo 102 koles na električni pogon in namestitev 17 sodobnih kolesarnic za izposojo koles, opremljenih s priklopnimi mesti ter sistemom za obveščanje o številu razpoložljivih koles na postaji, od katerih jih bo 12 nadkritih s sončnimi paneli. Na ta način bo večji del električne energije za delovanje in pogon sistema izposoje koles pridobljen na okolju in zdravju bolj prijazen način.

Občina bo postaje uredila v spodnji Žusterni, pri glavni avtobusni postaji, na potniškem terminalu, Ukmarjevem trgu, Trgu Brolo, Vojkovem nabrežju, Olmu – Prisojah, na Dolinski cesti, v Šalari pri pošti, parkirišču za tržnico, pred trgovino Oviesse, na parkirišču pri stadionu Bonifika, Tomšičevi ulici, pri vrtcu Olmo in na Rozmanovi pri OŠ Dušana Bordona ter na Krožni cesti na Markovcu in nasproti zaporov.

Občina je za projekt pridobila tudi nepovratna sredstva iz naslova mehanizma Celostnih teritorialnih naložb.

Javno naročilo za izbiro izvajalca in upravljavca sistema izposoje električnih koles je že objavljeno, rok za oddajo ponudb je 1. april 2021. Več informacij si lahko preberete na https://www.koper.si/public_tender/javno-narocilo-vzpostavitev-in-upravljanje-sistema-izposoje-e-koles/.