Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Na prvi letošnji občinski dražbi devet nepremičnin

Kategorija: Splošno
Datum objave:

30. marca bo v prostorih koprske občinske uprave potekala prva letošnja javna dražba nepremičnin v lasti Mestne občine Koper. Občina je nanjo uvrstila devet nepremičnin oz. nepremičninskih sklopov v skupni vrednosti 950.326 evrov. Večinoma gre za nepozidana stavbna zemljišča, ki so po občinskih planskih aktih umeščena v ureditvena območja za poselitev. Rok za vplačilo varščine se izteče v ponedeljek, 27. marca.

Na prvo letošnjo javno dražbo je uvrščenih več nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov v Bertokih. Občina prodaja tri nepremičnine, ki se nahajajo na širšem območju graščine Panajotopulo. Prvi dve, v skupni izmeri 872 m², ki predstavljata vrt in dvorišče kompleksa graščine Panajotopulo in kjer je možno graditi le popolnoma vkopano klet, prodaja v paketu po izklicni ceni 100.100 evrov, tretjo, v izmeri 910 m², na območju, na katerem je predvidena gradnja stanovanjske stavbe, pa po izklicni ceni 163.709 evrov.

MOK v Bertokih prodaja še dve nepozidani stavbni zemljišči z območja za stanovanja v izmeri 576 m² in 303 m². Za prvo si obeta vsaj 78.950 evrov, za drugo pa 41.530 evrov.

Dve nepozidani stavbni zemljišči na območju za mešano urbano rabo sta naprodaj v naselju Sv. Anton – Vrtine. Na omenjenih zemljiščih je že zagotovljena minimalna komunalna oskrba za stanovanjske stavbe. Izklicna cena nepremičnine s parcelo v izmeri 573 m² je postavljena na 106.676 evrov, nepremičnine s parcelo v izmeri 947 m² pa na 176.304 evre.

Na seznam nepremičnin javne dražbe sta uvrščeni tudi dve nepozidani zemljišči v naselju Zgornje Škofije. V obeh primerih je naprodaj ena nepremičnina v celoti in druga do deleža ene tretjine, po kateri je predviden dostop. Za prvi sklop si občina obeta vsaj 94.729 evrov, za drugi sklop pa 165.788 evrov.

Občina sicer po izklicni ceni 22.540 evrov prodaja še nepremičnino v Črnem Kalu v izmeri 643 m².

V izklicnih cenah ni vštet davek na dodatno vrednost. Celoten seznam nepremičnin, ki jih bo občina prodajala na javni dražbi, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je dostopen na spletni povezavi. Rok za vplačilo varščine se izteče v ponedeljek, 27. marca, medtem ko bo javna dražba potekala v četrtek, 30. marca, ob 10. uri v prostorih koprske občinske uprave.

Foto: MOK